Upp till 45% webbrabatt Frakt från 895 kr. - Beställ senast 29/9
  • Snabb leverans
  • 10 års garanti
  • Prismatch
UPP TILL 45% WEBRABATT
Frakt från 895 kr. - Beställ senast 29/9

Fönster och dörrar - måttagning

Spara pengarna på en uppmätning och mät själv upp till dina nya fönster och dörrar – det går snabbt och enkelt! Och vi guider dig igenom processen.

Nedan kan du läsa vad du behöver vara uppmärksam på när du mäter upp till dina nya produkter. Vi guider dig också i öppningsriktning samt i vilka frågor som är bra att ställa dig själv innan du beställer hos oss. Eftersom det är viktigt att få lagt en korrekt beställning i vårt system, så vi snabbt och enkelt kan ta din beställning vidare till produktionen.

Så tar du mått

VIKTIGT: BonusFönster beräknar alltid alla erbjudanden och orderbekräftelser i karmyttermått.

Måttagnings metod:

Bredd: Tumstock

Höjd: När man mäter höjden ska man beräkna en motsvarande fog, men speciellt här är det viktigt att vara uppmärksam pä eventuella bågar i murverket över fönstret och fönsterbänken under fönstret som kan ha betydelse för fogarna.
Om du är osäker rekommenderar vi att en hantverkare tar de slutliga måtten innan beställningen.

VIKTIGT:
BonusFönster beräknar alltid alla erbjudande och orderbekräftelser på dörrar och fönster i yttre karmmåttet.

trångt hålmått

Öppningsriktningar:

Dubbladörrar
För dubbladörrar är tillvägagångssättet det samma. Om båda dörrarna är öppningsbara ska man upplysa vilken dörr som ska öppnas först.

Om dörren ska öppnas utåt, ska du föreställa dig att du står utanför och tittar på dörren (här skulle dörren så vara höger eller vänster ut) Genom alt klicka på bilden till höger kan de se den i stor storlek.

öppningsriktning