Vägledande färgindex

En ytterst viktig faktor när du ska beställa nya fönster och dörrar, är färgen. Färgvalet är otroligt viktig och betyder enormt mycket för hela helheten av ditt hus. Därför spelar det en stor roll, att du överväger vilken färg du önskar på dina nya fönster och dörrar.

Färgen på dina nya fönster och dörrar kan utstråla och signalera en stil eller uttryck. Därför är det viktigt att du överväger beslutet. Väljer du exempelvis nya fönster och dörrar i trä/alu eller i PVC är det inte enkelt att måla om dina produkter på en senare tidpunkt, om du skulle ändra åsikt omkring färgvalet.

Här hos BonusFönster erbjuder vi fyra olika RAL-kulörer som du kan välja mellan, när du beställer dina nya produkter. Väljer du RAL 9010 (vit) får du det utan extra kostnad. De resterande färgvarianterna har ett lågt, fastsatt merpris. Du kan alltså tryggt välja den färg som passar just dig och ditt hem allra bäst – så producerar vi självklart dina nya fönster och dörrar efter dina önskemål.

Härunder kan du se de mest använda RAL färgerna inför fönsterbranschen: 

På länken kan du också hämta ett komplett RAL färgschema.
Det är viktigt att observera att färgschemat endast ska användas som guide.
Där kan förekomma ändringar i färgnyanser pga av skärmfärger, färgkonverteringar o.s.v.
För det aktuella färgvalet till dina fönster och dörrar, bör du kontrollera färgen i en original RAL färg-katalog.

RAL färgsystemet blev grundlagt 1927 och är det universella färgspråket, speciellt inför målarbranschen,
och används av både konstnärer, arkitekter, inredare, grafisk designer o.s.v. över hela världen för att definiera konkreta färger.

RAL-färger - Bonusfönster:

Ral färgindex:

Helt vägledande RAL färgindex i PDF format.