Snabb leverans

10 års garanti

Prismatch

Lagervaror levereras inom 2 veckor

85.000 nöjda kunder

Vad är U-värde?

Det finns gott om pengar att spara genom att byta till energiriktiga fönster, och har du ett äldre hus med ursprungliga fönster kan förbättrat U-värde verkligen märkas på värmeräkningen. Hur effektivt energifönster är, beror på fönstrets förmåga att begränsa husets användning av värme; isolering. Det kan antingen göras genom att minimera U-värdet eller genom att öka den mängd solljus som tillförs genom dina fönster.

Fönstrets U-värde (uw)

Fönstrets isolerings kapacitet beräknas som U-värde och man mäter både fönsters U-värde och själva glasets U-värde. U-värde står för värmeförlust och beskriver hur bra isolerings kapacitet ditt fönster har. Kort sagt, hur mycket värme som går genom fönstret, inifrån och ut. Jo lägre ett U-värde är, desto bättre isolering och desto bättre är det för dig.

Fönstrets energibalans

Ew står för energibalans. Energibalansen indikerar värmeförlust vs. Värmevinst. Dvs. förhållandet mellan den energi som går förlorad och den energi som tillförs gratis genom solen. Energibalansen beror på, vart på bostaden ditt fönster är placerat. Har du ett fönster på husets norra sida, kommer det inte tillföras energi om vintern. Däremot kan ett fönster placerat på husets södra sida tillföra extra värme som kan ersätta dyr värme från värmeelement.

Beroende på vilket energifönster du väljer till din bostad, kommer Ew också vara olika beroende på vad du väljer för modell och storlek. Man kan därför jämföra Ew hos olika leverantörer och på så sätt få en överblick om vilket fönster som är mest energieffektiva.

Om du köper nya billiga fönster och dörrar hos oss ger vi dig många fördelar.