Snabb leverans

10 års garanti

Prismatch

Lagervaror levereras inom 2 veckor

85.000 nöjda kunder

Underhåll av fönster och dörrar

En bra och riktig underhåll kan förlänga livstiden betydligt på dina dörrar och fönster. Använd BonusFönsters råd och anvisningar för att uppnå det mest effektiva underhåll.

 1. Det är viktigt att du alltid håller en öga på dina fönster och dörrar, och speciellt är uppmärksam på små skador, så de kan repareras så tidigt som möjligt och härvid undgå, att där sker större och djupare skador på fönstren eller dörrarna.

  Man ska speciellt lägga märke till alla de vågräta ytor och lister som är mer sårbara för fukt, regn o.s.v. och därför oftare behöver underhåll.
 2. På fabriken blir alla dörrar och fönster behandlade mot röta och svamp.
  Det hindrar de flesta genomslag av harts och kvistar, men ändå rekommenderar vi med tiden att man själv behandlar ytorna igen med antingen träskydd eller målning.
  Innan du börjar behandlingen ska du komma ihåg att tvätta av fönstren och dörrarna grundligt med ett grundrengöringsmedel.

  Den lösa målningen som möjligen kan vara kvar skrapas av och fönstret eller dörren slipas med sandpapper.

  Torka av eventuell damm med en trasa. Nu är fönstret eller dörren klar till att påföras målning (det kan vara en bra idé att påföra grundolja innan) och efter första behandling ska fönstret eller dörren slipas lätt igen.
  Vi rekommenderar att man påför min. 2 gånger målning efter grundbehandlignen.

  Det är viktigt att INTE måla tätningslisterna och de rörliga delarna av gångjärnen
  samt komma ihåg att inte stänga ramen på fönstren och dörrarna förrän det är helt torrt.
 3. Kom ihåg att trä är ett levande material som själv efter de mycket krävande behandlings processer kan förändra sig, och där kan uppstå små ändringar i ytan som ska behandlas så snabbt som möjligt.
 4. Med tiden kan där även förekomma mindre hartsdroppar i form av små prickar och i enskilda tillfällen kan hartsdropparna också tränga igenom målningen och skapa små droppformade klumpar utanpå behandlingen.

  De kan emellertid lätt och försiktigt tas bort med t.ex. sprit, när de är helt torra.