Varm kant i energifönster: bättre isolering och fler fördelar

Hos BonusFönster vill vi ge dig de absolut bästa fördelarna. Det är därför vi har gjort det till en konst att integrera våra fördelar i våra fönster och dörrar. Många av dessa eftertraktade fördelar får du med i priset när du köper nya produkter hos oss – utan extra kostnad!

En av fördelarna vi ger dig när du beställer din nya fönster och dörrar hos är ’’varmkant’’. Detta är en extra förbättring som vi på BonusFönster har valt att skämma bort våra kunden med

Nedan kan du läsa specifikt om vad ’’varmkant’’ är och varför det är en gratis fördel som gynnar dig, miljön och din plånbok. Vill du veta alla våra fantastiska fördelar? Du kan läsa mer om dom här.

Varm kant och dess fördel i energifönster

Varm kant ger också andra fördelar och förbättringar av energifönstrets isoleringseffekt och utseende.

De viktigaste är beskrivna härunder:

1.

Med varm kant minskas kylförlusten väsentligt jämfört med metallprofilerna i de vanliga energirutorna. Metallprofilerna på vanliga termorutor och superlågenergi rutor fungerar helt enkelt som kylledning.
Det betyder ytterligare besparingar på värmeräkningen.

2.

Med varm kant reduceras också kondens risken i kanterna och det betyder att möjligheten för imma bildning på dina nya fönster och dörrar också minskas märkbart.

3.

Med varm kant blir fönstret också vackrare att se på och utsikten förbättras eftersom där inte längre är någon förstyrande och reflekterande aluminiumkant.

Beskrivning:

Varm kant är en svart plastlist som i sitt hålrum förses med isolerande material (se skillnaden på bilden över).

Den varme kant gør at man får ekstra ud af besparelserne på varmeregningen, da glas med varm kant optimerer isoleringen ved bl.a. at mindste kuldebroer.
Varm kant sätts in i stället för aluminiumlisten som annars normalt används i energi fönster.

Eftersom det i 2006 blev lagplikt att alla fönster och dörrar skulle tillverkas med energiglas (max. u-värde 1,2) valde BonusFönster att gå ett steg vidare genom att påföra glasen en varm kant - utan extra kostnad för kunderna.

Med den varma kanten är man ett steg före i kampen om besparingar på värmeräkningen, eftersom glas med varm kant optimerar isoleringen.