Byta fönster

Har det blivit dags att byta ut dina gamla fönster? Är du igång med en renovering eller ska du kanske bygga nytt?

Vi vet att ett fönsterbyte kan vara ett stort beslut eftersom det är en stor del av husets samlade husfasad och karaktär. Det finns mycket att tänka på angående bland annat material, design, färg och glas. Därför har vi samlat lite tips och råd om vad du ska tänka på och vad som krävs när du ska byta fönster själv. Vi tycker att ett fönsterbyte ska vara enkelt, därför har vi gjort processen så smidig och effektiv som möjligt.

Vad kostar ett fönsterbyte?

Den första frågan som många ställer sig är vad det egentligen kostar att byta fönster. Det finns många saker som påverkar priset vid ett fönsterbyte:

 •          Antalet fönster och dess storlek
 •          Material och design
 •          Detaljer och tillval
 •          Om du byter fönster själv eller anlitar en montör
 •          Fönstrets underhåll och livslängd
 •          Fönstrets påverkan på löpande utgifter. God isoleringsförmåga bidrar till en lägre värmeräkning

Alltihop kommer att påverka kostnaden när du ska byta fönster så därför är det viktigt att fundera över vilken funktion och design fönstret ska ha. Ska du byta ut alla fönster på en gång? Ska fönstret tillverkas i trä eller PVC? Har du möjlighet att byta fönster själv eller behöver du ta hjälp från någon som kan? Alla aspekter är viktiga att tänka igenom innan du beställer. 

Många husägare i Sverige föredrar fönster med spröjs för det markerar och kompletterar husets klassiska fasad, vanligtvis är det utfört i trä. Det har vi satt fokus på här hos oss, och av samma orsak kan du hitta olika slags fönster med spröjs här på vår hemsida – oavsett om du är mer för trä, trä aluminium eller pvc fönster.

Byta fönster själv

Att byta fönster själv behöver inte alls vara besvärligt om du är händig och van vid gör-det-själv-projekt. Vi har gjort processen så enkel som möjligt där du beställer i tre enkla steg: du mäter upp, du beställer de val och tillval du önskar och därefter inväntar du din leverans. Är du händig så kan du själv montera ditt nya fönster eller ta hjälp av någon som kan.

Vilken typ av fönster ska jag välja vid ett fönsterbyte?

Vi erbjuder ett stort sortiment av olika fönster så du kan hitta en design som passar till ditt hem. Det är viktigt att fundera över vilken typ av funktion du önskar och hur du vill öppna ditt fönster. Du borde också överväga vilken typ av design och stil du vill ha så att ditt nya fönster passar tillsammans med den samlade husfasaden. Vi på BonusFönster erbjuder vridfönster, spröjsade fönster, sidohängda fönster, kombinationsfönster, fasta fönster, dreh kipp, takfönster, glidhängda, flagg fönster, glaspartier och topswing fönster.

Alla fönster har unika egenskaper som passar till olika behov och platser i huset. Letar du efter ett fönster som ger mycket ljus men som inte går att öppna? Så är ett fast fönster ett bra alternativ. Önskar du att kunna putsa utsidan av fönstret inifrån? Så kan vi rekommendera ett praktiskt topswing fönster som är enkelt att vrida.

Möjligheterna är många och vi hjälper dig gärna att hitta en lösning som passar dig och ditt hem när du ska byta fönster.

Vilket material ska jag välja?

Hos oss kan du välja mellan olika material och anpassa ditt fönster efter din stil och dina önskemål. Vi tillverkar fönster i tre olika material:

●  Trä

●  Trä/Aluminium

●  PVC

Materialen är hållbara och alla våra fönster är i CE-kärnträ. CE-kärnträ kräver underhåll då det behöver målas några år efter montering. Trä/aluminium och PVC-fönster är i stort sett underhållsfria och behöver inte målas. Dessa fönster kan enkelt tvättas med varmt vatten vid behov.

Glastyper

Det är viktigt att överväga vilken typ av glas du önskar när du ska byta fönster för optimal isolering. Välisolerade fönster håller värmen inne och kylan ute som kommer att minska din värmeräkning i många år framöver. Hos oss kan du välja mellan 2-glas eller 3-glas.

Med 2-glas får du in massor av ljus och passar utmärkt till sommarstugan, förrådet eller garaget. 2-glaset har god isoleringsförmåga men passar inte till året runt boenden.

Med 3-glas får du den energieffektivaste lösningen på marknaden med god ljusreduceringsförmåga. 3-glaset isolerar bra och passar till alla året runt boenden.

Läs mer om våra glastyper här.

Detaljer och tillval

Vi erbjuder en mängd olika val och tillval som du kan bestämma själv när du köper ditt nya fönster. Du kan välja bland annat material, glas, öppningsriktning, färg, spröjs, profil och handtag. Hos oss får du en hög grad av valfrihet vilket gör att du kan designa fönstret efter dina behov och önskemål.

Måttagning

Alla våra fönster kan anpassas och beställas utifrån dina mått och önskemål. Du mäter enkelt upp med hjälp av vår steg-för-steg måttagningsguide. Det gör att du tryggt och enkelt kan mäta upp till dina fönster och därefter genomföra beställningen på vår hemsida. Du kan dessutom kontakta vår kundtjänst om du har frågor eller funderingar angående måttagningen.

Många fördelar när du handlar hos på BonusFönster

Vi tillverkar fönster av hög kvalitet till marknadens billigaste priser. På BonusFönster ska man varken kompromissa med kvalitet eller pris. Du får många fördelar när du handlar hos oss och kan vara säker på att du gjort rätt val när du får:

 • Upp till 15 års garanti mot rötskada och 12 års garanti på tre/alu, 10 års garanti på tre och PVC. Alltid 10 års garanti på våra glas.
 • CE-märkta fönster
 • Kvistfritt/fingerskarvat virke
 • Extra inbrottsskydd
 • God isoleringsförmåga
 • Fönster tillverkade efter dina mått och önskemål
 • Hög kvalitet till marknadens billigaste priser
 • Prisgaranti
 • Prismatch

Du kan läsa mer om våra fördelar här.

Prisgaranti

Hittar du en vara billigare på vår hemsida inom 30 dagar efter ditt beställningsdatum så återbetalar vi skillnaden. På det viset kan du vara helt säker på att du alltid får det bästa priset hos BonusFönster när du ska byta fönster. Läs mer om vår prisgaranti här.

Prismatch

Hos oss får du alltid marknadens billigaste priser men skulle du mot förmodan hitta en motsvarande produkt billigare någon annanstans så erbjuder vi alltid prismatch. Det ska inte kosta en förmögenhet att köpa nya fönster. Därför arbetar vi alltid för att ha de bästa produkterna till de bästa priserna. 

Inbrottssäkerhet

Det är viktigt för oss att du och din familj kan leva tryggt och säkert. Våra fönster och dörrar ger ett riktigt bra inbrottsskydd för att hålla borta oinbjudna gäster. Du kan läsa mer om vårt inbrottsskydd för fönster och dörrar här.

Få rådgivning när du ska byta fönster

Har du ytterligare frågor eller funderingar angående ditt fönsterbyte? Funderar du på vilken typ av fönster som passar till ditt hem? Eller något annat som angår fönster och dörrar? Du är alltid välkommen att kontakta kundtjänst via telefon, chatt eller mail så hittar vi en lösning tillsammans som passar dig och ditt hem. Du kan också besöka ett av våra showrooms för att uppleva våra produkter på plats.

Vanliga Frågor

 • Kan jag byta fönster själv?

  Ja, antingen kan du byta ut dina fönster själv eller kontakta en montör som hjälper dig.

 • Kan jag beställa fönster i specialmått?

  Ja, du kan själv skriva in karmyttermåtten i vår smarta editor och så producerar vi dina fönster helt ner på millimetern.